Monday, August 15, 2016

, , ,

Anti Virus - UiTM V3.1 Shortcut Virus Remover Tool

UiTM V3.1 Shortcut Virus Remover Tool



Ini plak saya nak share cara saya buang virus shortcut dan unhide(keluar kan semula file yg telah disorok oleh virus shorcut) semula file dalam pendrive. Saya tak pasti pula siapa yang buat aplikasi ini, adekah student UiTM? treng teng tengggg...

Anda boleh download UiTM SHORTCUT VIRUS REMOVER v3.1  di link bawah ini:

***CARA GUNA:

Mudah saja nak guna tool ini.Cuma perlu download dan kemudian klik saja fail itu


Pilih sama ada mahu buang virus di Pen drive atau Computer


Lepas itu pilih mana-mana device yang mahu di bersihkan kerana ini untuk Pen drive.
Tekan scan dan delete semuanya


Yang ini pula jika pilih PC.Tekan scan dan delete semuanya. Selesai


**Jika masih ada lagi yang tidak dapat di buang,cuba run tool ini dalam keadaan Safe Mode.**
Share:

7 comments:

  1. file pon hilang space kosong tolonggggg

    ReplyDelete
  2. sama la... mcmna nak dapatkan blik nie... TT

    ReplyDelete
  3. Sama �� sesiapa yg tau mcmmana nk retrieve balik files yg dh terdelete smua tu tlg share solution

    ReplyDelete
  4. ada bberapa cara..kalau cek kapasiti pendrive ada isi..tp klik xde..jadi hidden..salah 1 cara guna mesin v3 uitm kat atas..1 lagi cara, guna command..
    klik start kat kiri bwh.
    taip CMD kat bahagian search bwh tu..
    lepas tu keluar kotak hitam taip,
    attrib -s -h -r /s /d
    lepas huruf /d tu, tgk pendrive tu punya nama hujung tu sama ada (D:), (G:), (F:) atau apa je..kalau (G:) taip penuh kotak hitam td

    attrib -s -h -r /s /d G:*.*

    itulah kod laluan hidden file..dah bole guna balik..gua guna dua2 cara..software mesin dgn command kod..ikut mood gua la..

    ReplyDelete
  5. Tumpang tnya..cmna kemblikan fail yg krab kepada asal kerana lptop sya disrrang virus *grandcrab*

    ReplyDelete
  6. Tumpang tnya..cmna kemblikan fail yg krab kepada asal kerana lptop sya disrrang virus *grandcrab*

    ReplyDelete
  7. Kalau file hilang.. guna application recuva untuk recover balik file tu...

    ReplyDelete